Fish Filleting Cooking Class at Hattori Nutrition Colle in東京

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Fish Filleting Cooking Class at Hattori Nutrition Colle

Learn how to prepare and cook fish Japanese style!

2017/12/3(日) 10:00~2017/12/3(日) 13:00

イベント受付開始時間 2017/12/3(日) 09:30~

Hattori Nutrition College

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Event Summary

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This is a chance for foreigners staying in Japan to learn about seafood-based  Japanese cuisine. 


There will be an English translator so feel free to come by yourself. However, you may also bring a partner who can translate Japanese for you, (either an English speaking Japanese person, or a Japanese speaking foreigner is fine).


This is a three hour cooking class to learn how to handle, filet, and prepare fish. This class is perfect if you've never filleted a fish before and would like to learn! 


The staff at Hattori Nutrition College will be assisting to make sure you get great hands-on cooking experience. 

We look forward to seeing you there! 



Event Information

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LocationHattori Nutrition College

5-25-4, Sendagaya, Shibuya-ku, Tokyo 151-0051


TimeDecember 3rd (Sunday)

10:00 AM - 1:00 PM (Doors Open at 9:30)


CapacityLimited to 20 Participants

(Participation Fee) ¥3,000/ Person (Tax Included)

※ Please bring your own apron.

※ Participants must be ten years of age or older to handle knives. 


How to Apply for Tickets

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Only 20 people can participate in this event. Registration will end once we reach max capacity. 

If you apply to attend the event with one other person, please write their age in the "Notes" column.

 ※ Preparation will vary depending on the participant's age. 

We accept credit cards or you can pay with cash the day of the event. 

If you need a receipt, please ask at the event. 



About the Teacher

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Nishizawa Tatsuo (Teacher of Japanese Cuisine at Hattori Technical School of Nutrition) has been interested in food since he was young, so he entered the Hattori Technical School of Nutrition.   After learning how amazing Japanese food was and graduating, he trained for 12 years at the famous Japanese restaurant "Kitcho." He is currently in charge of teaching Japanese cuisine at Hattori Technical School of Nutrition. He was also in charge of food direction for the NHK morning TV serial drama "Amachan," and the informational show "Asaichi." Other than teaching students the wonders of Japanese food, he also works abroad to help the spread of Japanese cuisine. 


Event Program

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09:30Doors Open

10:00-10:05Greetings

10:05-11:00Demonstration

11:00-12:30Hands On Cooking / Food Tasting

12:30-13:00Clean Up/ End of Event 



Types of Fish Used and Event Menu

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Fish Used:

Tai (Japanese for "Sea-bream")

Menu:

Tai cooked with rice in an earthenware pot

Tai Fish Head Soup


Related Information

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The Sea and Japan Project:

http://uminohi.jp/

This event is promoted by the Japan Foundation and is one of many events for the Sea and Japan Project.


Nippon Sabakeru Project:

https://www.facebook.com/sabakeru/?fref=ts

You can find informational all about  "Nippon Sabakeru Project" events here. 


Sabakeru Channel:

https://www.youtube.com/channel/UC8QheEuZR6-D_FG2ElItg4A

Find videos all about how to fillet fish on our Youtube channel. 


イベント趣旨

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日本に滞在している外国人の方に、

日本の魚料理を学んでいただくイベントです。


英語の翻訳者がいますので、お一人で参加できますが、

日本語が翻訳できるパートナー(日本人、日本語が話せる外国人)も一緒に参加できます。


魚の扱い方、おろし方、調理を3時間で学べるお料理教室です!

魚をさばいたことのない方、正しいさばき方を習いたい方大歓迎!


服部栄養専門学校のスタッフが、しっかりサポートし調理実習を行います。

皆様のご応募お待ちしております!


 

イベント概要

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【場所】服部栄養専門学校

【日時】12月3日(日)

    10:00~13:00(受付9:30~)

【定員】20名

【費用】お一人¥3,000(税込)

※各自エプロンをご持参ください。

※包丁を扱うため対象年齢は10歳以上とさせていただきます。


チケット申し込みに関して

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・本イベントは20人限定で、定員になり次第受付終了となります。

・2名様でお申込みの際、一緒に参加される方の年齢を「備考欄」にご記入ください。

 ※年齢によって準備の調整を行います。

・費用はクレジットカード、もしくは当日現金でお支払い下さい。

・領収書が必要な場合は当日お申し付けください。


講師

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西澤 辰男 先生(服部栄養専門学校 日本料理講師)

幼少の頃から「食」に興味を持ち、服部栄養専門学校に入学。日本料理の素晴らしさを知り、卒業後は東京吉兆の門を叩く。12年の修業を経て服部栄養専門学校の日本料理を担当。日本の食文化の素晴らしさを伝えるため、学生への調理指導の他、海外での日本料理普及活動にも尽力している。

 

流れ

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【09:30】受付開始

【10:00-10:05】挨拶・注意事項など説明

【10:05-11:00】調理デモンストレーション

【11:00-12:30】実習・試食

【12:30-13:00】後片付け・解散

 

さばく魚の種類と料理のメニュー

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【魚の種類】

・鯛(たい)

【料理のメニュー】

・土鍋鯛ごはん

・鯛のあら汁


関連情報

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海と日本プロジェクト

http://uminohi.jp/

本プロジェクトは、日本財団が推進する「海と日本プロジェクト」の一環として実施しています。


日本さばけるプロジェクト

https://www.facebook.com/sabakeru/?fref=ts

塾を企画している「日本さばけるプロジェクト」の情報を発信しています。


さばけるチャンネル

https://www.youtube.com/channel/UC8QheEuZR6-D_FG2ElItg4A

魚をさばく動画をYou Tubeの専用チャンネルで配信しています。

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PassMarketのチケットについて

チケット情報

このチケットは主催者が発行・販売します

12/3 Sabakeru School [Pay in Credit card(¥3,000)]

3,000円

予定枚数終了

12/3 Sabakeru School [Pay in cash at School(¥3,000)]

無料

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お支払い方法

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メールアドレス

sabakeru@satoyume.com

電話番号

03-5275-5105

Weekday: 10:00-18:00

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